Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2011 19:14 - Относно... Дънкорите
Автор: belleal Категория: Изкуство   
Прочетен: 700 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 11.01.2011 19:15


Любопитни факти от Анаранд"арис:

Дънкорите

Каретата дънкор е превозно средство с шофьор под наем, което може да се намери в повечето големи градове на Анаранд. То се задвижва не с помощта на конски впряг, а със специално разработена Магия. Дънкорите като цяло са по-бавни от всяка стандартна карета с конски впряг – максималната скорост, която развиват, е от порядъка на 26 до 32 километра на дял (приблизително три пъти нормалния човешки ход). За сметка на това, те са много по-маневрени, не замърсяват града, заемат по-малко място и са по-лесни за подръжка. Също така дънкорите се придвижват значително по-лесно по много оживени или твърде тесни улици. Магията, която задвижва всеки дънкор, с времето започва да отслабва и трябва да бъде обновявана (обикновенно веднъж на всеки изминати деветдесет-сто километра).

Тъй като направата на дънкор е сложен и скъп процес, тези превозни струват от порядъка сто и двадесет златни анаранда и рядко биват притежавани от конкретен човек или фамилия. В повечето случаи дънкорите са собственост на градската управа и бива отдавани под наем на хора, които са квалифицирани да бъдат шофьори. Тези хора използват дънкорите си за превоз на хора в границите на града и непосредствената околност. При повечето шофьори пътуването струва между три и пет бронзови единака за сегмент пътуване (което се равнява на не повече от четири изминати километра), а таксата за престой варира между един и три бронзови единака за изтекъл сегмент. Градската управа обикновенно изисква наем от един златен анаранд на месец, в който се включва обновяването на задвижващата Магия. Всичко останало, което шофьорът спечели за този период, остава като печалба за него.

За да стане човек шофьор на дънкор, той трябва да премине успешно обучение и изпит, който се състои от познаване на всички административни сгради, всички големи улици, поне три различни страноприемници, приемните на минимум двама Лечители, както и цялостното разпределение на града.

Има много и различни видове карети дънкор – от малки двуместни до големи, побиращи по десет или дванадесет човека.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: belleal
Категория: Изкуство
Прочетен: 23260
Постинги: 11
Коментари: 13
Гласове: 28
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930